Review Inkbird IHT-1p thermometer

Begin deze maand ontving ik van Inkbird de IHT-1P digitale voedsel thermometer, een snelle thermometer om de (kern)temperatuur van je gerecht te meten. Ik testte deze thermometer bij barbecue-bereidingen en schreef er deze review over. Inkbird heeft een webshop op Amazon.nl waar je heel makkelijk de thermometer kan bestellen, over het algemeen wordt hij binnen een dag geleverd. De algehele conclusie van deze review is dat het een top thermometer is voor de prijs die hij kost. Value-for-money dus.

Verpakking en inhoud 
De thermometer is verpakt in een klein doosje dat je kan blijven gebruiken voor het opbergen van de thermometer. Naast de thermometer zit er ook een USB-C-kabel in het doosje. De batterij is oplaadbaar en deels opgeladen. Om te testen laad ik eerst de batterij volledig op. De USB oplader is niet inbegrepen. Dit is niet echt een gemis omdat je altijd wel ergens een overtollige USB-lader hebt liggen, tenminste ik dan.

Kalibratie
Voordat ik de thermometer echt ga gebruiken bij bereidingen, wil ik eerst weten hoe nauwkeurig hij is. De thermometer wordt niet geleverd met een kalibratie-certificaat, zoals dat soms bij andere thermometers wel wordt gedaan. Om de kalibratie te testen gebruik ik een pan kokend water om te zien of hij 100 graden aangeeft. De thermometer geeft enerzijds netjes de 100 graden aan bij het kokend water, anderzijds lijkt hij ook wel vast te klikken op het kookpunt, de thermometer herkent de 100 graden waarschijnlijk als ijkpunt. Voor een dubbele test houd ik er ook nog een andere thermometer in, deze geeft ook netjes 100 graden aan. Mocht de thermometer zijn kalibratie verliezen, dan is er een optie om hem handmatig aan te passen. Dit kan binnen een range van -3 tot +3 graden Celsius. Voor mij was er geen reden om de kalibratie aan te passen. Aan te raden is 1 keer per 3-6 maanden de kalibratie te testen.

Gebruik
Door de meetpen uit te klappen springt de thermometer aan. Met de knop kun je je meeteenheid van Celsius naar Fahrenheit zetten en andersom. Verder kun je een temperatuur vastleggen met de HOLD-knop. De thermometer meet snel en met 1 cijfer achter de komma. Het display update eigenlijk ook best snel, daardoor is het wat onrustig, maar dat geldt met name voor de tienden, dus echt relevant is dat niet. Aangenaam is dat het display is verlicht, waardoor je ook in het donker (en ik barbecue toch regelmatig in het donker) de temperatuur goed kan aflezen. De thermometer heeft een bereik van -50 tot 300 graden Celsius met een afwijking van maximaal 1 graad Celsius. Voor de meeste barbecueërs zal dit voldoende zijn. De meetpen is uit te klappen tot 180 graden. Je kan hem dus in verschillende hoeken gebruiken, dat is soms wel erg handig, want als je barbecue erg warm is, is het fijn om wat afstand te kunnen houden. De thermometer is magnetisch aan de achterzijde dus je kan hem tegen metaal aanklikken. Houd er wel rekening mee dat hij niet hittebestendig is, dus maak hem niet aan het deksel van je barbecue vast als deze aan is.

Accu
De accu is oplaadbaar, niet verwisselbaar en kun je opladen via een USB-aansluiting. Het is een 250mAh lithium batterij, die als hij helemaal vol is, 11 uren mee zou moeten kunnen gaan. Dit heb ik niet getest, want dan moet je toch al heel wat gerechten maken wil je 11 uur temperaturen meten. De thermometer springt vanzelf uit als je hem dichtklapt of niet gebruikt. Je kan hem 3 maanden in stand-by bewaren en dan moet je hem opnieuw opladen.

 

Schoonmaken
Uiteraard moet je deze thermometer schoonmaken na gebruik. Hij heeft een IP-x5 rating, dit houdt in dat hij sproeidicht is. Hij kan dus tegen wat regen, je kan hem schoonmaken met een nat afwassponsje en dan blijft hij functioneren. Je moet er niet meer gaan duiken of de hogedrukreiniger erop zetten natuurlijk.

Prijs
Dan komen we op de prijs, deze thermometer kost EUR24,99 als je hem koopt via Amazon.nl. Dat is écht een heel scherpe prijs voor deze mooie thermometer. Daarnaast zit er 12 maanden garantie op en kun je bij Inkbird ook terecht bij de helpdesk! Wat mij betreft een aanrader zeker voor deze prijs!

NL EN FR DE IT ES