Review inkbird bg-hh1c

Begin van de zomer ontving ik van Inkbird de BG-HH1C digitale voedsel thermometer, een snelle thermometer om de (kern)temperatuur van je gerecht te meten. Dit is de meest eenvoudige variant die Inkbird in het assortiment heeft. Ik testte deze thermometer bij barbecue-bereidingen en schreef er deze review over. Inkbird heeft een webshop op Amazon.nl waar je heel makkelijk de thermometer kan bestellen, over het algemeen wordt hij binnen een dag geleverd. De algehele conclusie van deze review is dat het voor de prijs die hij kost een super instap thermometer is.

De thermometer is verpakt in een klein doosje, er zit ook een batterijtje en een batterij-luik opener in. De bijgeleverde batterij is een CR1632, een knoopcel die goed te verkrijgen is. De batterij dus niet oplaadbaar. Voordat ik de thermometer echt ga gebruiken bij bereidingen, wil ik eerst weten hoe nauwkeurig hij is. De thermometer wordt niet geleverd met een kalibratie-certificaat, zoals dat soms bij andere thermometers wel wordt gedaan. Om de kalibratie te testen gebruik ik een pan kokend water om te zien of hij 100 graden aangeeft. De thermometer geeft netjes de 100 graden aan bij het kokend water. Voor een dubbele test houd ik er ook nog een andere thermometer in, deze geeft ook netjes 100 graden aan. Mocht de thermometer zijn kalibratie verliezen, dan is er een optie om hem handmatig aan te passen. Dit kan binnen een range van -3 tot +3 graden Celsius. Voor mij was er geen reden om de kalibratie aan te passen. Aan te raden is 1 keer per 3-6 maanden de kalibratie te testen.

Door de meetpen uit te klappen springt de thermometer aan. Met de knop kun je je meeteenheid van Celsius naar Fahrenheit zetten en andersom. Verder kun je een temperatuur vastleggen met de HOLD-knop. De thermometer heeft een bereik van -50 tot 300 graden Celsius met een afwijking van maximaal 1 graad Celsius. Voor de meeste barbecueërs zal dit voldoende zijn. De meetpen is uit te klappen tot 180 graden. Je kan hem dus in verschillende hoeken gebruiken, dat is soms wel erg handig, want als je barbecue erg warm is, is het fijn om wat afstand te kunnen houden. De thermometer is magnetisch aan de achterzijde dus je kan hem tegen metaal aanklikken. Houd er wel rekening mee dat hij niet hittebestendig is, dus maak hem niet aan het deksel van je barbecue vast als deze aan is. De batterij is niet oplaadbaar en de bijgeleverde batterij was vrij snel leeg. Ik weet niet of dat aan de batterij ligt of aan de thermometer. Ik zou je adviseren als je deze thermometer koopt, ook gelijk wat batterijen in voorraad te nemen, dan zit je nooit zonder. Uiteraard moet je deze thermometer schoonmaken na gebruik, hij is voor zover ik weet niet waterdicht, dus oppassen met water.

 

Conclusie
Begin je net met barbecueën dan heb je voor iets meer dan een tientje een fijne instap thermometer, dat is natuurlijk geen geld. Zoals gezegd, koop er een stripje batterijen bij, ze gaan leeg en je wil niet zonder zitten. Je kan ermee waarvoor het bedoeld is, de temperatuur snel meten ;-).
Dat gezegd hebbende: als je nu het dubbele uitgeeft, dan kun je de IHT-1P kopen. Deze heeft een oplaadbare batterij die je via USB kan opladen en een verlicht display, dat is écht een meerwaarde.

NL EN FR DE IT ES