Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Steak
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Porties 6
Porties 6

Flank steak rollade met pesto

Flank steak rollade met pesto
Flank steak is een van mijn favoriete stukken steak. Meestal bak ik hem met wat peper en zout en maak een lekkere chimichurri erbij. Dat gaan we vandaag niet doen. Ik neem een flanksteak van black angus rund. Daar maken we een rollade van gevuld met pesto, gebakken pijnboompitjes, parmezaan en zongedroogde tomaten. Eigenlijk is het een heel eenvoudig recept, maar qua smaak super. Ik maakte er gegrilde groene asperges bij.Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 45 minuten.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

Bereiding

 • Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een Kamado maak je gebruik van de heatdeflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. (Pellet)smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 180 graden Celsius.
 • Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 • Snijd het vlees ongeveer in een rechthoek, dat rolt beter op.
 • Smeer de pesto aan de hele binnenkant.
 • Strooi er Parmezaanse kaas op.
 • Snijd de tomaten in blokjes en leg op de kaas
 • Bak de pijnboompitjes kort aan en leg er ook op.
 • Rol dicht en bind vast met slagerstouw.
 • Nu gaan je roken. Gebruik niet te veel rookhout. Het is de bedoeling dat je een dun lijntje rook uit je barbecue hebt komen. Dit moet constant en voor langere tijd zijn. Dikke rookwalmen zijn niet de bedoeling. In dit geval gebruikte mijn pelletsmoker gevuld met appel pellets. Afhankelijk van het type barbecue is het handiger om blokken of snippers te gebruiken. Voeg je rookhout toe.
 • Rook het vlees tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Haal het dan van de barbecue af. Bij mij duurde dit ongeveer 45 minuten. Op de pelletsmoker zou ik het vlees op de helft even omdraaien.
 • Het vlees moet nog even rusten. Zo trekken alle sappen terug in het vlees en ontspant het vlees zich. Dit resulteert in een malser en sappiger stuk vlees. Doe het vlees in een kom en dicht het af met twee lagen aluminiumfolie. Laat het nog 10 minuten rusten. Dan is het klaar om op te eten!
 • (Grill ondertussen wat asperges erbij…)
 • Smakelijk!
meaty bbq beans

Meaty Barbecue Beans

Barbecue is vaak vlees, veel vlees. In Amerika wordt het vaak ook geserverveerd met leuke bijgerechten. Wil je nu een leuk ‘meaty’ bijgerecht bij je barbecue creatie maken, probeer dan deze Meaty Barbecue Beans een keer. Een heerlijke bonenmix met gerookte spekblokjes. Je kan dit perfect serveren bij de meeste barbecuegerechten.

Lees verder »
gerookte makreel

Zelfgerookte makreel

Houd jij ook van vers gerookte vis van de markt? Je kan vis natuurlijk ook heel eenvoudig zelf roken. Dit keer ging ik aan de slag met het zelf roken van makrelen in mijn rook ton, de Weber Smokey Mountain. In het algemeen is het roken van makreel best simpel. Uiteraard begint het bij een verse vis, deze moet schoongemaakt worden en dan gepekeld.

Lees verder »
BrickNic vol bijgerecht promotie

BBQ bijgerechten maken in een BrickNic [KORTING]

In het weekend heb je lekker een dag uitgetrokken om te barbecueën. Het wordt een lekker stuk vlees dat lang wordt gegaard of een mooi stukje vis. In den beginne maakte ik dan een bijgerecht in de keuken en dat was de maaltijd. Langzaam aan begon de drang te komen om óók het bijgerecht op de barbecue klaar te maken.

Lees verder »
fyrespices kruidemix

Welke BBQ kruiden gebruik jij? [KORTING]

BBQ, maar ook koken in het algemeen, gaat over het creëren en serveren van heerlijke smaken. Soms is dat puur van vlees, vis of groente, maar vaak voegen we er kruiden aan toe om ons smaakpalet extra te strelen.

In de barbecue-wereld doen we dat uiteraard met injectiemixen, sauzen maar ook met ‘rubs’, droge kruidenmixen. Als je wel eens in een barbecue speciaalzaak komt dan is er vaak een gigantisch rek met zowel Nederlandse als Amerikaanse (import) rubs. Ik heb er tal geprobeerd en er zitten hele lekkere tussen.

Lees verder »
zweedse balletjes kottbullar

Originele Zweedse balletjes

Iedereen kent ze wel: de traditionele Zweedse balletjes in de dikke roomjus. Ze heten Kottbullar en zijn een traditie in Zweden. Veel mensen zullen ze ook kennen van de IKEA waar je dit kan eten als je een dagje meubeltjes aan het kijken bent. Twee jaar geleden gaf IKEA hun Kottbullar recept vrij en sindsdien kan iedereen deze lekkere balletjes maken. Je kan ze heel makkelijk in de oven of in de pan maken, maar uiteraard geef ik er een BBQ touch aan.

Lees verder »
gegrilde sashimi tonijn

Heerlijke gegrilde sashimi tonijnsteak

Eigenlijk is dit niet echt een recept, maar het is wel een gruwelijk lekker stukje eten. Het begint eigenlijk allemaal met een hele mooie tonijn, in dit geval had ik een tonijnsteak van sashimi kwaliteit. Dat betekent dat de vis gewoon rauw gegeten kan worden en hooguit enkele dagen oud is.

Lees verder »
NL EN FR DE IT ES